VISIT COVASNA

Supranumit istoric ”Trei-Scaune”, județul Covasna mai este cunoscut și sub denumirea de Ținutul Conacelor. Grație circumstanțelor social-istorice specifice acestei zone, mica nobilime a construit aici cele mai multe conace din toată Secuimea.
 
 
 
 

Covasna găzduiește 160 de conace și câteva castele modeste, însă cele mai multe conace din județ, respectiv 36, se găsesc în satul Bicfalău, majoritatea datând din secolul al XVII-lea și fiecare păstrând elemente arhitecturale valoroase, demne de conservare și apreciere.


Deși în secolul XX multe dintre ele au dispărut definitiv, județul Covasna rămâne Ținutul Conacelor, mulțumită patrimoniului său arhitectural extrem de valoros. Unele conace au fost restaurate și transformate în unități de cazare, cum ar fi Castelul Daniel din Tălișoara sau Conacul Benke din Moacșa, în timp ce altele funcționează ca muzeu, cum ar fi Castelul Kálnoky din Micloșoara, care găzduiește Muzeul vieții transilvănene.

Vă invităm să descoperiți conacele regiunii și să explorați tainele acestor edificii!

 
 

Cât timp ești în zonă pentru , poți vizita numeroase obiective turistice, precum:

Lacul Sfânta Ana, Valea Zânelor, aria protejată Ciomad-Balvanyos, aria naturală protejată Munții Bodoc, stațiunile balneoclimaterice sau te poți bucura de o plimbare cu mocănița.
 

Recent, Consiliul Județean Covasna a lansat o aplicație mobilă ce facilitează
obținerea informațiilor despre atracțiile turistice, posibilități de cazare sau diverse evenimente ce au loc în zonă.
Descarcă aplicația gratuit!