OTTAWAN

OTTAWAN

Ottawan a fost prima trupă disco franceză, formată din artistul Patrick Jean-Baptiste și cântăreața originară din Caraibe, Annette Eltice, ce a luat ființă la începutul anilor ’80 de producătorii de discuri Daniel Vangarde și Jean Kluger. OTTAWAN ne-au adus hiturile de neuitat „D.I.S.C.O.” și „Hands Up”, pe care le-am auzit weekend de weekend în discotecile din toată Europa.

Numele trupei este inspirat din capitala Canadei, Ottawa, aceasta fiind locația lansării primului lor album.

La scurt timp de la lansare, piesa „D.I.S.C.O.” a urcat în topurile din Europa și a vândut peste 10 milioane de exemplare în întreaga lume, grupul Ottawan devenind un fenomen la nivel mondial. Chiar și astăzi, melodia „D.I.S.C.O.” este „lider” în topurile anilor ’80, iar în Franța, single-ul lor „You’re OK..” este unul dintre cele mai bine vândute 50 de single-uri din toate timpurile, aceștia interpretând atât în engleză, cât și în franceză.

Câțiva ani mai târziu, cei doi soliști au părăsit trupa, astfel că talentata și energica solistă Esther de Bijl și C. Robert Walker, muzician și compozitor din New York formează astăzi trupa Ottawan, pe care avem onoarea de a-i avea pe scenă la diMANSIONS.

Română