Locație

LOCAȚIE


Vă invităm să vă lăsați purtați de timp pe un tărâm mirific, cu o istorie deosebită, de peste un secol! Castelul Mikó este un monument istoric, situat în Olteni, comuna Bodoc, pe malul drept al râului Olt, construit în anul 1827 în stil clasicist. Castelul poartă numele contelui Mikó Miklós, care, conform legendei, a construit castelul, printre altele, din pietrele unei foste cetăți demolate, aflate în apropiere, numită Herecz. Săpături arheologice atestă faptul că ansamblul de clădiri s-a construit pe zidurile castrului roman, care odinioară se afla pe acest loc. Castelul Mikó este unic în Transilvania datorită seriei de picturi murale și bine conservate existente pe pereții interiori ai camerelor, ce surprind scene din viața socială ori evocă scene din războiul napoleonian, sursa de inspirație a acestei construcții transilvănene fiind Palatul Elysee din Paris – fosta reședință a lui Napoleon. Pe lângă aducerea bucuriei pentru miile de participanți, festivalul și-a propus să contribuie la reintroducerea domeniului Castelului Mikó în circuitul turistic și să susțină recondiționarea și investițiile în această clădire de patrimoniu, oferindu-i astfel o a doua șansă.
Cum ajungi aici?

Vara aceasta, toate drumurile duc la diMANSIONS! Dacă alegi să vii cu mașina personală, traseul este unul, după cum urmează:
Dacă vii dinspre Brașov, mergi pe DN11 și continuă apoi pe E578 /DN12. Distanța până la festivalul hiturilor anilor `80 și `90 este de aproximativ 45 km.
Dacă vii dinspre Sfântu Gheorghe, vei avea parte de o călătorie scurtă, urmărind drumul DN12 preț de 15 km.
Același Drum Național 12 trebuie parcurs și în cazul în care vii dinspre Miercurea Ciuc, pentru aproximativ 55 km.
Organizatorii diMANSIONS îți pun la dispoziție mijloace de transport atât din Brașov, dar și din Sfântu Gheorghe, pentru a te bucura de experiența colorată cu iz de nostalgie, unde vei (re)trăi momente specifice anilor `80 și `90.
Română