KARTHAGO

A KARTHAGO együttes ma Magyarországon és Közép-Európában is az egyetlen olyan élő, igazi rocklegenda, amelynek tagjai az 1979-es megalakulásuktól kezdődően, a mai napig is aktívan, változtatás nélkül, együtt muzsikálnak! Az együttest 1979-ben Szigeti Ferenc alapította. A zenekar tagjai: Gidófalvy Attila (billentyük, gitár, ének), Kiss Zoltán Zéro (basszusgitár, ének), Szigeti Ferenc (zenekarvezető, szólógitár, ének), Kocsándi Miklós (dob, gitár, ének), Takáts Tamás (ének, szájharmonika, dobok). A zenekar megalakulását követően, egy év alatt, a '80-as évek egyik meghatározó és legnépszerűbb magyarországi rockegyüttese lett. Különleges, úgynevezett amerikai típusú west coast zenéjükkel, amely kemény rockalapra dús, ötszólamú vokállal és dallamos énekvezetéssel hangszerelt dalokból állt, néhány hónap alatt valamennyi slágerlistát meghódították, és izgalmas, dinamikus, különlegesen látványos koncertjeikkel a klubok és koncertek kedvencei lettek.
A zenekar első nagylemeze 1981-ben jelent meg és néhány hónap alatt 178.000 példányban fogyott el! A koncertjeik lassan kinőtték a budapesti és vidéki klubokat, elkezdődtek a nagyszabású, egyre látványosabb show-val körített nagykoncertek, és vidéki fellépések, turnék sorozata. A KARTHAGO ekkor alapozta meg az immár NÉGY ÉVTIZEDE tartó sikeres pályafutását.A KARTHAGO jellemző közönsége manapság, a 30-65 év közötti, rockzenén felnőtt generációk különböző nemzedékei, valamint a fiatalok, akik eljönnek megnézni az „Apáink útján” járó legendás, férfiasan kemény és mégis izgalmasan, színvonalasan zenélő-muzsikáló rockbandát.
A KARTHAGO töretlen népszerűsége, elképesztő ereje, energiája és igazi értéke az idén már 40 (!) éve eredeti, változatlan felállásban működő öt kiváló muzsikus karizmatikus egyéniségében, ismertségében, zenei tudásában, magabiztosságában, összeszokottságában, humorában, a jellegzetesen egyedi színpadi show-ban, és nem utolsósorban a remekül megírt, sláger jellegű dallamos, de mégis kemény rock-dalokban, lírai balladákban rejlik. A KARTHAGO mottója: „Mi nem hírhedt celebek akarunk lenni a tévékben, hanem híresen jól akarunk zenélni mindenhol!”