inner-tv-offinner-tv-on
 

Inner Circle

Az 1968-ban a jamaikai Kingstonban alakult együttes a világ egyik legelismertebb és kedveltebb reggae-zenekara. A csapat a 90-es években sikere csúcsán járt, hiszen 1993-ban elnyerték a legjobb reggae-albumért járó Grammy-díjat (a Bad Boys-albummal), majd 1994-ben újabb jelölést kaptak a Raggae Dancer címűért. Sokak számára ismert slágerük a „Sweet (A La La La La Long)” vagy épp a „Bad Boys”, mely egyébként heteken keresztül vezette az európai slágerlistákat. Ismerősen csengő számuk továbbá a „Summer Jamming”, a „Games People Play” vagy a „Tenement Yard” is, munkásságuk során pedig több mint 7 millió lemezt adtak el világszerte.

A zenekar különös technikával ötvözi a jamaikai hangzásvilágot a pop-elemekkel, előadói képességük pedig egyértelműen a műfaj koronázatlan királyaivá emeli őket. Mi sem bizonyítja jobban az Inner Circle sikerét, mint a tény, hogy olyan neves világsztárokkal léphettek fel közösen, mint Elton John, Van Morrison, Jimmy Page, Wiz Khalifa, Carlos Santana és még sokan mások.

„Mi mind egyek vagyunk, függetlenül attól, hogy külön-külön mit gondolunk a világról. A zene kiváló eszköz arra, hogy erről a sokféleségről beszéljünk. A zene egy más, egy magasabb szintű kommunikációs forma. A zene túllép az olyan problémákon, mint a politika, a földrajzi határok, a bőrszín és minden egyéb más jelenségen, mely elválasztja egymástól az embereket” – állítják a zenekar tagjai.