Mikó-kastély

Egy varázslattal teli, több évszázados értékekkel rendelkező környezetbe hívunk téged!
 

A Mikó-kastély Oltszem (Bodok község, Kovászna megye) északi részén elhelyezkedő műemlék épület, mely az Olt folyó északi teraszára épült 1827-ben, klasszicista stílusjegyeket hordozva magán. Az épület Mikó Miklós gróf után kapta nevét, aki a legenda szerint a kastélyt többek között a közelben levő Herecz várának romjaiból építette. Az ásatások azt is bebizonyították, hogy a műemlékegyüttes egy római kori vár területén helyezkedik el.

A kastélyt belső díszítése, egységes ikonográfiái, valamint a jó minőségben ránk maradt, a napóleoni háborúk jeleneteit felidéző falkép-sorozatok teszik Erdélyben egyedülállóvá. Az épület megalkotását Napóleon egykori rezidenciájának, a párizsi Elysee-palotának, architektúrája inspirálta.

Hogy jutok ide?

Ezen a nyáron minden út a diMANSIONS fesztiválra vezet! Ha úgy döntesz, hogy saját autóval közelíted meg a helyet, akkor az útvonalak a következők:

Ha Brassó felől érkezel, akkor a DN11 után a E578/DN12 úton kell folytatnod az utad. A távolság így körülbelül 45 kilométer.

Ha Sepsiszentgyörgyről érkezel, egy rövid, mindössze 15 kilométeres utat kell megtenned, követve a DN12 út vonalát.

Csíkszereda irányából érkezve szintén a DN12-es úton juthatsz el fesztiválunkra, hozzávetőlegesen 55 kilométer megtétele után.

A diMANSIONS szervezői Sepsiszentgyörgyről és Brassóból is járatokat indítanak a könnyebb megközelíthetőség érdekében.