GIPSY KINGS

GIPSY KINGS

a luat ființă în anul 1987, când cele 2 familii din sudul Franței, Los Reyes și Baliardo s-au unit cu scopul de a face cunoscută cultura țiganilor spanioli și continuă și astăzi să fie ambasadorii acestei culturi. Gipsy Kings a surprins imaginația lumii cu albumul lor de debut cu același nume – un disc care a devenit un fenomen autentic, ce s-a bucurat de aur și platină pe tot globul, prezentând milioanelor de ascultători un amestec unic, irezistibil de stiluri tradiționale flamenco, cu ritmuri pop occidentale și ritmuri latine. Cunoscută în toată lumea, Gipsy Kings este trupa care a vândut cele mai multe albume la nivel global – aproape 20 de milioane, câștigând și un premiu Grammy cu piesa ”Savor Flamenco” în 2014.

Albumul lor de debut din 1987, care s-a aflat în topurile americane săptămâni întregi, a introdus lumii „Rumba Gitano” – ritmul de rumba din America de Sud combinat cu chitara flamenco. „Bamboleo” a acelui album a devenit un hit la nivel mondial și este ascultat cu entuziasm și în zilele noastre.

Diego Baliardo este co-fondatorul trupei, ce a făcut înconjurul lumii alături de Gipsy Kings și care își propune să asigure durabilitatea artistică a ceea ce înseamnă Gipsy Kings prin grupul ”Gipsy Kings by Diego Baliardo”, compus din membri fondatori ai grupului original, dar și cu o nouă generație.

Română