CC CATCH

CC CATCH

Renumitei cântărețe pop de origine olandez-germană, i-a fost descoperit talentul pe la mijlocul anilor ’80 de către Dieter Bohlen, compozitor și membru al faimoasei trupe ”Modern Talking”. Caroline l-a cucerit cu talentul său, astfel că a fost invitată în studioul său pentru o audiție, iar la scurt timp, au semnat un contract care urma să fie începutul carierei sale solo. Numele de scenă provine de la inițialele ei, Caroline Catharina, iar ”Catch” a fost ceva spontan, ce s-a dovedit a fi într-adevăr ”catchy”. În vara anului 1985, piesa „I Can Lose My Heart Tonight” a fost lansată ca single de debut și a devenit un mare succes în Europa.

Dieter Bohlen și C.C. Catch au lucrat împreună până în 1989, timp în care au produs 12 single-uri de Top 20 și 5 albume de succes, după care artista a părăsit Germania și s-a mutat în Anglia. Colaborarea lor s-a încheiat deoarece C.C. Catch simțea nevoia să aibă o contribuție mai mare în cântece, lucru pe care Bohlen nu i-l permitea.

”Hear What I Say” a fost lansat la sfârșitul anului 1989, fiind ultimul album lansat de C.C. Catch. Albumul a fost foarte apreciat de către fani și s-a vândut mai bine decât cele precedente, întrucât artista a co-scris șapte dintre piese, realizându-și, în sfârșit, dorința de a scrise cântece.

În 2003 s-a întors în Germania și a înregistrat single-ul său „Shake Your Head 2003” și se bucură și astăzi de popularitate și apreciere în turneele sale prin Europa.

Română